Hospital construction in Germany ‐ demand and financing possibilities - Fellmann, Dieter (Technological and Economic Development of Economy, 2006)
Hospitals are a considerable economic factor in Germany. Remarkable investment needs arise from the preservation of this economic factor. A reduction of the operational costs and an improvement of the operating procedures in treatment and care within the hospital are discussed as an option for financing the necessary investments.Article in German.Krankenhausbau in Deutschland – bedarf und FinanzierungsmöglichkeitenZusammenfassung. Krankenhäuser sind in Deutschland eine erheblicher Wirtschaftsfaktor. Um diesen Wirtschaftsfaktor zu erhalten entsteht ein erheblicher Investitutionsbedarf. Zur Finanzierung der erforderlichen Investitutionen werden eine Reduzierung der Betriebskosten und eine Verbesserung der Betriebsabläufe bei der Behandlung und Pflege im Krankenhaus diskutiert.Schlüsselwörter: Krankenhausbau, Finanzierung, Projektmanagement.Ligoninių statyba Vokietijoje – paklausa ir finansavimo galimybėsSantrauka. Ligoninės užima labai svarbią vietą Vokietijos ekonomikoje, todėl reikalingos didelės investicijos šiam potencialui išsaugoti. Sumažinus eksploatacijos išlaidas ir patikslinus priežiūros procedūras, galima taupyti lėšų ir pritraukti naujų investicijų.Reikšminiai žodžiai: ligoninių statyba, finansavimas, projektų vadyba.First Published Online: 21 Oct 2010