The cycles of real estate market in the Baltic countries - Galiniene, Birute; Marčinskas, Albinas; Malevskiene, Skaiste (Technological and Economic Development of Economy, 2006)
The authors in the article analyse (in theoretical and practical aspects) factors influencing real estate market, underline their impact on economic development in the long and short run. The authors make comparison of the cycles of macroeconomic indicators and real estate market. The article reveals the characteristics of dwelling real estate structures and market in different Baltic States. The article also analyses affordability indexes for apartments and dwelling houses and the problems of their calculation and comparison.Article in Lithuanian.Baltijos šalių nekilnojamojo turto rinkos ciklaiSantrauka. Straipsnyje nagrinėjami (teoriniu ir praktiniu aspektais) veiksniai, darantys įtaką nekilnojamojo turto rinkai, pabrėžiama jų įtaka ekonomikos plėtrai ilgu ir trumpu vystymosi laikotarpiu. Palyginami Lietuvos makroekonomikos rodiklių ir nekilnojamojo turto rinkos ciklai. Atskleidžiami gyvenamojo nekilnojamojo turto struktūros ir rinkos ypatumai Baltijos šalyse. Analizuojami butų ir gyvenamųjų namu įperkamumo indeksai, jų skaičiavimo ir lyginamumo problemos.Reikšminiai žodžiai: nekilnojamojo turto rinka, ciklas, veiksniai, rinkos kainos, rinkos aktyvumas, įperkamumo indeksai.First Published Online: 21 Oct 2010