The root condition for the third order polynomials - Štikonas, A. (Mathematical Modelling and Analysis, 1999)
This paper deals with a root condition for polynomial of the second and third order. We prove the root criterion for such polynomial with complex coefficients and find regions for the root condition in the special coefficients’ phase space.Šaknų sąlyga trečios eilės daugianariuiSantrauka. Straipsnyje nagrinėjama šaknų sąlyga kvadratiniam ir kubiniam daugianariui. Įrodytas šaknų sąlygos kriterijus daugianariams su kompleksiniais koeficientais ir surastos ją atitinkančios sritys specialioje kompleksinio daugianario koeficientų fazinėje plokštumoje.First Published Online: 14 Oct 2010