Application of computer network in interactive optimization - Dzemyda, G.; Petkus, T.; Šinkūnas, J. (Mathematical Modelling and Analysis, 1999)
An interactive optimization method for multiple criteria problems by using computer network has been developed. The advantages are as follows: the problem can be solved by many computers in parallel; the researcher is active in the optimization process that makes it possible to discover a new knowledge of the problem.Kompiuterinių tinklo panaudojimas interaktyviam optimizacijos uždavinių sprendimuiSantrauka. Daugelio kriterijų optimizavimo uždavinys yra dažnai sutinkamas sprendžiant taikomuosius uždavinius. Tačiau jo sprendimas reikalauja pakankamai didelių kaštų. Pastaruoju metu aktyviai vystomi interaktyvūs optimizacijos metodai. Jie leidžia sprendėjui aktyviai valdyti sprendimo procesą. Algoritmo vykdymui spartinti pateikiama lygiagrečiojo metodo versija. Lygiagretieji optimizavimo algoritmai leidžia ne tik išspręsti uždavinį greičiau, bet ir išspręsti daug sudėtingesnius uždavinius, kai panaudojami suminiai daugelio procesorių resursai. Skaičiavimai atlikti 15 Pentium II kompiuteriu tinkle, naudota PVM ir MPI bibliotekos ir Windows NT operacine sistema.First Published Online: 14 Oct 2010