A mathematical model of paper drying - Cepitis, J. (Mathematical Modelling and Analysis, 2000)
The mathematical model of wood drying based on a detailed transport phenomena considering both heat and moisture transfer have been offered in the article [5]. We apply this model to quickly moving paper sheet. The range of the moisture content correspond to the period of drying and only vapor movement in the web is possible. By averaging we have obtained the desired model as a system of two nonlinear first order ordinary differential equations.Popieriaus džiovinimo matematinis modelisSantrauka. Straipsnyje remiamasi [5] darbu, kuriame buvo pasiūlytas detalus šilumos ir drėgmės perdavimo medyje matematinis modelis. Autorius pritaiko šiuos rezultatus popieriaus gamybos technologinio ciklo modeliavimui. Nagrinėjamas greitai judančios popieriaus mases džiovinimo procesas. Aptarti matematiniai modeliai, aprašantys temperatūros ir drėgmes pokyčius įvairiose džiovinimo stadijose. Gautoji diferencialinių lygčių sistema vidurkinimo metodu pertvarkoma į seką dviejų paprastųjų diferencialinių lygčių sistemų, kur kiekviena sistema atitinka viena džiovinimo cilindrą.First Published Online: 14 Oct 2010