Multistep degenerate matrix method for ordinary differential equations - Cirulis, T.; Cirule, D.; Lietuvietis, O. (Mathematical Modelling and Analysis, 2001)
Two of the simplest general schemes of the degenerate matrix method in the multistep mode are considered. The stability function for these methods is computed by the residue theory in the complex plane. Performances of uniformly and nonuniformly distributed nodes in the standardized interval are compared.Daugiažingsnis išsigimusios matricos metodas paprastosioms diferencialinėms lygtimsSantrauka. Pasiūlytas skaitinis metodas paprastosioms diferencialinėms lygtims su pradinėmis sąlygomis spręsti. Išvestinėms aproksimuoti taikoma matrica, kuri nėra reguliarioji. Tai paaiškina metodo pavadinimą. Metodo stabilumui tirti taikoma kompleksinių funkcijų rezidumų teorija. Išnagrinėti atvejai, kai nepriklausomą kintamąjį atitinkantys skaičiavimo schemos mazgai yra paskirstyti intervale kaip tolygiai, taip ir netolygiai. First Published Online: 14 Oct 2010