On the self‐similar heat boundary layer problems in magnetohydrodynamics - Kremenetsky, V. (Mathematical Modelling and Analysis, 2002)
Usually all self‐similar heat boundary layer problems in presence of magnetic field are solved neglecting the Joule heat, created by current, induced in fluid by interaction of velocity and magnetic field. But the analysis of this heat shows that its influence to the temperature field is very important. For vertical flows it is impossible to find self‐similar solution of boundary layer problems due to the Joule heat influence in temperature field. For horizontal flows only two self‐similar boundary layer problems can be formulated: flow near the critical point in magnetic field with the neutral point and in the transverse steady magnetic field.Apie automodelinius pakraščio sluoksnio šilumos uždavinius magnetinėje hidrodinamikojeSantrauka. Paprastai visi automodeliniai pakraščio sluoksnio šilumos uždaviniai, esant magnetiniam laukui, yra sprendžiami ignoruojant Džiaulinę šilumą, kurią sukuria srovė indikuota skysčio greičio ir magnetinio lauko sąveikos. Tačiau šios šilumos įtaka į temperatūrinį lauką labai svari. Vertikaliesiems srautams neįmanoma rasti automodelinio sprendinio dėl Džaulinės šilumos įtakos į temperatūrinį lauką. Horizontaliesiems srautams gali būti suformuluoti tik du automodeliniai pakraščio sluoksnio šilumos uždaviniai: tekėjimas netoli kritinio taško magnetiniame lauke, turinčiame neutralųjį tašką ir tekėjimas stabiliame magnetiniame lauke. First Published Online: 14 Oct 2010