On the possible existence of new fermionic degrees of freedom in d = 6 - Miškinis, P. (Mathematical Modelling and Analysis, 2003)
The bispinors formed by quaternion in D = 6 dimensional space‐time are proposed to be treated as new fermionic fields. The gauge nonabelian field is formulated by the quaternions. A new kind of physical object, an extended relativistic quaternionic membrane in D = 6, is discussed.Galimas naujų fermionių laisvės laipsnių egzistavimas erdvėlaikyje D = 6Kvaternioninius bispinorius traktuodami kaip naujus fermioninius laukus D = 6‐mačiame erdvėlaivyje, gausime, kad kalibruotojo lauko bei supersimetrijos sąvokos gali būti iš esmės apibendrintos ir praplėstos. Pasiūlytas Brinko‐Švarco kvaternioninės superdalelės modelis. Parodyta, kad išplėstiniai objektai su lokaline bei globaline supersimetrija turi tenkinti parastatistikos sąryšius. Trumpai aptartos galimos kosmologinio modelio pasikeitimo pasekmės.First Published Online: 14 Oct 2010