On the method for the solution of one problem of the elasticity theory - Kristalinskii, V. R. (Mathematical Modelling and Analysis, 2003)
This paper is devoted to a method of obtaining the equation describing the bend of the round fixed plate under the loading, concentrated at the point and on the interior circumference.Apie vieno uždavinio elastiškumo teorijoje sprendimo metodąSantrauka. Straipsnyje kompleksinio kintamojo analizės ir kompiuterinės algebros metodai taikomi spendžiant eilę uždavinių, kurių tikslas surasti apskričios įtvirtintos plokštelės lygtis, kai ją veikia įvairaus tipo apkrovos. Gauti rezultatai testuojami pavyzdžiais. Gauta keletas naujų rezultatų. Išnagrinėtas atvejis, kai apkrovos pasiskirsčiusios nekoncentriškais apskritimais, atkarpa arba laisvai bet kokiu būdu visoje plokštelėje.First Published Online: 14 Oct 2010