On the cooling of a free thin film at the presence of the van der waals forces - Gromyko, G.; Tabakova, S.; Popova, L. (Mathematical Modelling and Analysis, 2004)
The cooling of a hot free thin viscous film attached to a rectangular colder frame is considered. The film is under the action of capillary and van der Waals forces and is symmetric with respect to a middle plane. The one@dimensional case of the corresponding non‐stationary nonlinear thermo‐dynamic problem is solved numerically by a finite difference scheme. The numerical results for the film shape, longitudinal velocity and temperature are obtained for different Reynolds numbers, dimensionless Hamaker constants and radiation numbers.Apie laisvosios plonosios plėvelės atvėsinimą, atsižvelgiant į Van der Valso jėgų poveikįSantrauka. Nagrinėjamas karštosios laisvosios plonosios klampiosios plėvelės, prikabintos prie stačiakampio šaltesnio rėmo, atvėsinimas. Plėvele yra veikiama kapiliarinių ir Van der Valso jėgų ir yra simetriška vidurio plokštumos atžvilgiu. Atitinkama nestacionari netiesinė termodinaminė problema vienmačiu atveju yra skaitiškai išspręsta baigtinių skirtumų schemos pagalba. Yra gauti skaitiniai rezultatai plėvelės formai, išilginiam greičiui ir temperatūrai skirtingiems Reinoldso skaičiams, bedimensinėms Hamakerio konstantoms ir radiacijos parametrams.First Published Online: 14 Oct 2010