Stability of three‐level difference schemes with respect to the right‐hand side - Zyuzina, E. L. (Mathematical Modelling and Analysis, 2004)
In this paper we investigate three‐level difference schemes on non‐uniform grids in time. The a priori estimates of stability with respect to the initial data and the right‐hand side are obtained. New schemes of the raised order of approximation for wave equations are constructed and investigated.Trisluoksnių baigtinių skirtumų schemų stabilumas dešiniosios pusės atžvilgiuSantrauka. Straipsnyje nagrinėjamos trisluoksnės baigtinių skirtumų schemos su netolygiu laikinu žingsniu. Gauti aprioriniai stabilumo įverčiai pradinių duomenų ir dešiniosios pusės atžvilgiu. Pasiūlytos naujos aukštesnės aproksimacijos eilės baigtinių skirtumų schemos vienmatei bangos lygčiai. Pateikti skaitinio eksperimento rezultatai.First Published Online: 14 Oct 2010