Stability of the spline collocation method for second order Volterra integro‐differential equations - Tarang, M. (Mathematical Modelling and Analysis, 2004)
Numerical stability of the spline collocation method for the 2nd order Volterra integro‐differential equation is investigated and connection between this theory and corresponding theory for the 1st order Volterra integro‐differential equation is established. Results of several numerical tests are presented.Antros eilės Volterra integro-diferencialinių lygčių splainų kolokacijos metodo stabilumasSantrauka. Straipsnyje nagrinėjamas antros eilės Volteros integro‐diferencialinių lygčių splainų kolokacijos metodo skaitinis stabilumas ir nustatytas ryšys tarp šios teorijos ir atitinkamos pirmos eilės Volterra integro‐diferencialinių lygčių teorijos. Pateikti keleto skaitinių eksperimentų rezultatai.First Published Online: 14 Oct 2010