Numerical solution of single mode gyrotron equation - Dumbrajs, O.; Kalis, H.; Reinfelds, A. (Mathematical Modelling and Analysis, 2004)
In this paper we study numerical problems arising in solving the single mode gyrotron equation. Using the method of finite differences analytical and numerical solutions are obtained. Quasistationary solutions and corresponding eigenvalues and eigenfunctions of this problem are investigated.Girotrono lygties vienos modos skaitiniai sprendimaiSantrauka. Straipsnyje nagrinėjami skaitiniai sprendiniai gauti tiriant girotrono lygties vieną modą. Analitiniai ir skaitiniai sprendiniai gauti taikant baigtinių skirtumų metodą. Ištirti kvazistacionarieji sprendiniai ir atitinkamos tokio uždavinio tikrinės reikšmės ir tikrinės funkcijos.First Published Online: 14 Oct 2010