Comparison of numerical methods for the problem arising in the gyrotron theory - Cepitis, J.; Kalis, H.; Reinfelds, A. (Mathematical Modelling and Analysis, 2005)
There are considered some aspects for numerical solving of problem with Robin's boundary conditions arising in the gyrotron theory. The single mode case is carefully investigated. The obtained observations make possible to offer the suitable strategy for the numerical solving of the problem for general system of nonstationary gyrotron oscillations.Skaitinių metodų girotrono teorijos uždaviniuose palyginimasStraipsnyje nagrinėjame girotrono teorijos uždavinių su Robino kraštine sąlyga kai kurie skaitinio sprendimo metodų aspektai. Atidžiai nagrinėjamas vienos modos atvėjis ir gauti pastebėjimai leidžia sudaryti tinkamą skaitinio šio uždavinio sprendimo strategiją bendrajai girotrono lygčių sistemai, aprašančiai jo nestacionarius virpesius.First Published Online: 14 Oct 2010