On the discrete linear ill‐posed problems - Stepanov, A. A. (Mathematical Modelling and Analysis, 1999)
An inverse problem of photo‐acoustic spectroscopy of semiconductors is investigated. The main problem is formulated as the integral equation of the first kind. Two different regularization methods are applied, the algorithms for defining regularization parameters are given. Diskrečiųjų blogai sąlygotų uždavinių klausimu Santrauka. Darbe nagrinėjamas foto‐akustinės spektroskopijos puslaidininkiuose uždavinys, kuriame į vertinami nešėjų difuzijos ir rekombinacijos procesai. Reikia atstatyti šaltinio funkciją f (x), jei žinoma antrosios eilės difuzijos lygtis ir atitinkamos kraštinės sąlygos. Naudojantis matavimų, atliktu įvairiuose dažniuose, rezultatais sprendžiamas atvirkštinis uždavinys, keli reguliarizacijos algoritmai, sprendžiamas reguliarizacijos parametrų parinkimo uždavinys. Naujieji metodai yra lyginami su klasikiniais reguliarizavimo algoritmais. First Published Online: 14 Oct 2010