Phase transition and hysteresis analysis for shape memory alloys applications - Melnik, R. V. N. (Mathematical Modelling and Analysis, 2001)
Center manifold approximations for the 1D Landau‐Devonshire and 3D Falk‐Konopka models are applied to modelling phase transitions in shape memory alloys. The methodology, allowing a systematic improvement of mathematical models for phase transitions and hysteresis phenomena, is explained, and typical computational results with such low‐dimensional models are presented. Fizinio pernešimo ir histerinės analizės terpėse su formos atmintimi taikymai Santrauka. Straipsnyje centrinių daugdarų aproksimacija vienmačiams Landau‐Devonskine ir trimačiams Falk‐Konopka modeliams pritaikyta faziniams pernešimams terpėse su formos atmintimi. Metodologija leidžia sistemingai tikslinti foninio pernešimo reiškinio modelius. Pateikti tipiniai modeliavimo rezultatai mažos dimensijos modeliams. First Published online: 14 Oct 2010