Solution of two‐dimensional multi‐interface Stefan problem by the method of dynamic adaptation - Mazhukin, V. I.; Chuiko, M. M. (Mathematical Modelling and Analysis, 2001)
In the present work a method of numerical solution of multi‐interface two‐dimensional Stefan problem with explicit tracking of the interfaces in the domains of arbitrary form is considered. The method is based on the idea of dynamic adaptation of the calculated grid by means of transition to an arbitrary non‐stationary coordinate system. The coordinate system transformation is controlled by the solution. The method is described by using the example of the problem that is typical for treatment of materials with concentrated energy fluxes. Dvimačio daugiansluoksnio stefano uždavinio sprendimas dinaminio adaptavimo metodu Santrauka. Straipsnyje nagrinėjamas dvimačio daugiasluoksnio Stefano uždavinio adaptyvus sprendimo algoritmas. Naudojamas išreikštinis fronto skaičiavimo algoritmas, leidžiantis rasti bet kokios formos kontūrus. Remiantis dinaminiu adaptavimo algoritmu, fizinė sritis yra atvaizduojama į fiksuotą skaičiavimo sritį. Transformacijos atvaizdavimas adaptyviai priklauso nuo pačio uždavinio sprendinio. Bendrasis metodas pateiktas dviejų medžiagų sąveikos uždaviniui. Naujojo algoritmo efektyvumas iliustruojamas skaičiavimo eksperimento rezultatais. First Published Online: 14 Oct 2010