Implicit numerical algorithm for the solution of phase transition problems in multi‐component alloys - Chtcheritsa, O. V.; Mazhorova, O. S.; Popov, Yu. P. (Mathematical Modelling and Analysis, 2004)
New finite difference method for numerical study of phase transition process in multi‐component alloys is proposed. The algorithm is based on conservative fully implicit scheme and the simultaneous determination of concentration distribution in solid and liquid phases, and the interface position. The numerical procedure appears to be unconditionally stable. It is compared with a commonly used technique, which determines concentration distribution and interface position (growth rate) consequently. Neišreikštinis skaitinis algoritmas fazės pernešimo uždaviniams daugiakomponenčiuose lydiniuose Santrauka. Pasiūlytas naujas baigtinių skirtumu metodas fazės pernešimo daugiakomponenčiuose lydiniuose skaitiniam sprendiniui rasti. Algoritmas pagrįstas pilnai konservatyviąja baigtinių skirtumų schema ir vienalaikiu koncentracijos pasiskirstymo apibrėžimu kietoje ir skystoje fazėse, kaip ir sąlyčio paviršiuje. Skaitinis metodas yra besąlygiškai stabilus. Jis palygintas su kitais bendraisiais metodais, kurie nuosekliai apibrėžia koncentracijos pasiskirstymą ir sąlyčio paviršiaus padėtį. First Published Online: 14 Oct 2010