Finite superelements method for elasticity problems - Galanin, M.; Savenkov, E.; Temis, J. (Mathematical Modelling and Analysis, 2005)
A Fedorenko Finite Superelements Method (FSEM) for 3D linear elasticity problems is considered. We present special weak statement for traces of original problem solution which natural Bubnov‐Galerkin approximation leads to the FSEM. Some applications of the FSEM for the problems of mechanics of composites are considered and results of numerical experiments are presented. Baigtinių superelementų metodas elastiškumo uždaviniams Straipsnyje nagrinejamas Fedorenkos baigtinių superelementų metodas trimačiams tiesiniams elastiškumo uždaviniams. Pasiūlytas specialus silpnasis sprendinio pėdsako formulavimas, kuris įprasta Bubnovo‐Galerkino aproksimaciją susieja su baigtinių superelementų metodu. Nagrinejami kai kurie baigtinių superelementų metodo taikymai kompozitų mechanikos uždaviniams. Pateikti skaitinio eksperimento rezultatai. First Published Online: 14 Oct 2010