Template realization of generalized branch and bound algorithm - Baravykaite, M.; Čiegis, R.; Žilinskas, J. (Mathematical Modelling and Analysis, 2005)
In this work we consider a template for implementation of parallel branch and bound algorithms. The main aim of this package to ease implementation of covering and combinatorial optimization methods for global optimization. Standard parts of global optimization algorithms are implemented in the package and only method specific rules should be implemented by the user. The parallelization part of the tool is described in details. Results of computational experiments are presented and discussed. Apibendrinto šakų ir rėžų algoritmo šablono realizacija Straipsnyje pristatyta apibendrinto šakų ir režių algoritmo šablono realizacija. Įrankis skirtas palengvinti nuosekliųjų ir lygiagrečiųjų optimizacijos uždavinių programų kūrimą. Nuo uždavinio nepriklausančios algoritmo dalys yra idiegtos šablone ir vartotojui reikia sukurti tik nuo uždavinio priklausančių dalių realizacija. Šablone įdiegti keli lygiagretieji algoritmai, paremti tyrimo srities padalinimu tarp procesorių. Pateikiami skaičiavimo eksperimentų rezultatai. First Published Online: 14 Oct 2010