Semi-analytically based finite elements and their application to thin-walled beams - Kačianauskas, R. (Journal of Civil Engineering and Management, 1995)
Pusiauanalizinės teorijos bazėje suformuluoti baigtiniai elementai ir jų taikymas plonasienėms sijomsSantrauka. Pateikiami naujo tipo pusiauanalizinės teorijos pagalba suformuluoti sijų baigtiniai elementai. Šie elementai išvedami iš pusiauanalizinės aukštesnės eilės sijų teorijos, nagrinėjančios sijos skerspjūvį kaip pusiauanalizinių elementų ansamblį. Elemento modelis yra sudaromas prisilaikant hierarchinės dviejų pakopų schemos, kur išskiriami pirminiai ir antriniai kintamieji. Aptartos abiejų pakopų funkcinės (pusiaudiskretinės) priklausomybės. Jos diskretizuojamos mišriais baigtiniais elementais, panaudojant Lagranžo daugiklių metodą. Bendrosios baigtinio elemento priklausomybės panaudotos plonasienių sijų elementams sudaryti. Gauti elementai išbandyti skaitiškai sprendžiant statikos ir dinamikos uždavinius bei lyginant su kitais sprendiniais.Pasiūlyti elementai turi laisvės laipsnius, suderinamus su kontinualiais kūnais, bei leidžia spręsti uždavinius, kur apkrovų bei atramų išsidėstymas išeina iš klasikinių sijų teorijų rėmų.First Published Online: 26 Jul 2012