Location problems of concrete mix production plants - Celińska-Myslaw, Maria; Kapliński, Oleg (Journal of Civil Engineering and Management, 1998)
Betono mišinio gamybos mazgų išdėstymo vietovėje problemų sprendimasSantrauka. Pateikiamas matematinis betono mišinio gamybos mazgių išdėstymo vietoveje parinkimo modelis. Sprendžiamas toks optimizacinis uždavinys: maksimalaus efektyvu-mosiekiama įvertinus turimus technologinius resursus ir organizacines galimybes. Modelyje nagrinėjamas medžiagų tiekimas betono misinio gamybai, mišinio gamyba bei transportavimas; betono mišinio gamybos kainos priklausomybė nuo gamybos apimčių bei vietovės; betono mišinio paklausa modelyje išreiškiama funkcine priklausomybe tarp statomų pastatų tipų ir jų užbaigtumo laipsnio ir kt. Skaičiuota naudojantis standartine programa, sukurta „Lindo-Systems In“ [4]. Programos pritaikymas pateiktas šaltiniuose [1, 2], kuriuose tyrimo metodika iliustruojama Poznanės (Lenkija) savivaldybės pavyzdžiais. Esant kintamoms investicijų į statybą apimtims yra poreikis ir toliau tobulinti straipsnyje pasiūlytos skaičiavimo metodikos praktinį pritaikymą.First Published Online: 26 Jul 2012