Assessing unconventional methods of thermal insulation/Netradicinių šilumos izoliavimo metodų vertinimas - Janińska, Barbara (Journal of Civil Engineering and Management, 2000)
Šilumos srautui, einančiam per pertvaras, sulaikyti paprastai naudojamas šiluminės izoliacijos sluoksnis. Tačiau tokius pačius rezultatus galima gauti ir keičiant pertvarų vidinio paviršiaus ypatybes. Tokiam sprendimui įgyvendinti reikia naujų medžiagų. Tačiau jų savybes reikia atidžiai ištirti, nes jos nebuvo patikrintos ilgametės praktikos. Tų medžiagų, naudojamų natūaliomis sąlygomis, vertinimas kelia papildomų problemų. Standartinių metodų ir standartinės kontrolės bei įprastinės matavimų analizės gali nepakakti naujosioms medžiagoms įvertinti, ypač jei bus taikomi netiesioginiai matavimai. Tam reikia metodų, kuriais bus tiriamos naujų, netradicinių medžiagų savybės; be to, reiktų atsargiai vertinti prekybininkų brošiūose teikiamą informacijią apie nežinomus gaminius.First Published Online: 26 Jul 2012