Behaviour of square concrete column confined with GFRP composite warp - Benzaid, Riad; Chikh, Nasr-Eddine; Mesbah, Habib (Journal of Civil Engineering and Management, 2008)
The behaviour of fibre reinforced polymer (FRP)‐confined concrete in circular columns has been extensively studied, but much less is known about concrete in FRP‐confined square columns, in which the concrete is non‐uniformly confined and the effectiveness of confinement is much reduced. The present paper deals with the analysis of experimental results in terms of load‐carrying capacity and strains, obtained from tests on square prismatic concrete column, strengthened with external glass fibre composite. The parameters considered are the number of composite layers and the corner radius for a square shape. A total of twenty‐one prisms of size 100 × 100 × 300 mm were tested under strain control rate of loading.Kompozitiniais stiklo pluoštu armuoto polimero lakštais sustiprintų kvadratinių betoninių kolonų elgsenaSantrauka. Pluoštu armuotu polimeru sustiprintų apskritų betoninių kolonų elgsena yra išsamiai išnagrinėta. Daug mažiau žinoma apie polimero pluoštu sustiprintų kvadratinių betoninių kolonų elgseną. Tokiuose elementuose betono deformacijos suvaržomos nevienodai. Dėl to mažėja sustiprinimo efektyvumas. Straipsnyje pateikiami išoriniais stiklo pluošto lakštais sustiprintų kvadratinių betoninių kolonų laikomosios galios, deformacijų eksperimentinių tyrimų rezultatai ir jų analizė. Eksperimentiniuose tyrimuose nagrinėta kompozitinių pluoštų sluoksnių skaičiaus, skerspjūvio kampo spindulio įtaka sustiprintų kolonų elgsenai. Iš viso išbandytos dvidešimt viena 100×100× 300 mm matmenų prizmės. Bandymai atlikti kontroliuojant apkrovimo greitį pagal deformacijas.Reikšminiai žodžiai: betoninė kolona, kvadratinis skerspjūvis, sustiprinimas, stiklo pluoštas, gniuždomasis stipris, ribinė deformacija.First Published Online: 14 Oct 2010