Contractor prequalification model using fuzzy sets - Plebankiewicz, Edyta (Journal of Civil Engineering and Management, 2009)
Contractor prequalification makes it possible to admit for tendering only competent contractors. The undertaken decisions demand taking into consideration many criteria, including among others, experience and financial standing of the candidates. It is often difficult to be quantified. The objectives of the construction owner in a given project are also meaningful. All these factors cause difficulties in working out a mathematical prequalification model. In the paper a model based on fuzzy sets theory is proposed. It takes into consideration both different criteria, objectives and evaluations of numerous decision ‐ makers. To illustrate the model operation a simple numerical example is presented.SantraukaIšankstinis rangovų kvalifikacijos vertinimas leidžia dalyvauti konkurse tik kompetentingiems rangovams. Priimant pradinį sprendimą, reikia atsižvelgti į daugelį kriterijų, tarp jų į kandidatų patirtį ir jų finansinę padėtį. Šiuos kriterijus paprastai sunku įvertinti kiekybine išraiška. Taip pat svarbūs ir statytojo tikslai nagrinėjamame projekte. Šie išvardyti veiksniai sukelia sunkumų, rengiant matematinį išankstinio rangovų vertinimo modelį. Straipsnyje pasiūlytas neapibrėžtųjų aibių teorija pagrįstas modelis. Jis apima skirtingus kriterijus, tikslus ir sprendimus priimančių asmenų gausius vertinimus. Pateiktas nesudėtingas skaičiavimo pavyzdys rodo pasiūlyto modelio taikymą.First Published Online: 14 Oct 2010Reikšminiai žodžiai: rangovas, išankstinis kvalifikacijos vertinimas, neapibrėžtosios aibės.