Analysis of the effect of fire conditions on the bearing capacity of prestressed concrete girders - Bednarek, Z. (Journal of Civil Engineering and Management, 1995)
Temperatūros sąlygų įtakos iš anksto įtemptų gelžbetoninių santvarų laikomajai galiai analizė Santrauka. Analizuojama temperatūros įtaka iš anksto įtemptų gelžbetoninių konstrukcijų darbui. Parodyta, kad temperatūra iki 250°C padidina armatūros įtempimų relaksaciją, tačiau bendri įtempimų nuostoliai nežymūs. Tyrimai parodė, kad bendri reologiniai įtempimų nuostoliai vijose, tiesiogiai paveiktose ugnies, buvo beveik tokie patys, kaip vijose, kurios buvo nutolusios nuo ugnies židinio. Temperatūros įtaka armatūros įtempimų pokyčiams priklauso nuo jos betono apsauginio sluoksnio ir armatūros kanalo. Armatūros vijos, išdėstytos kanaluose su metaliniu apvalkalu, buvo veikiamos žemesnės temperatūros negu be jų. Parodyta, kad įtakos turi ir kanalų užpildymas. First Published Online: 26 Jul 2012