Quasi-plastic constitutive model of steel fibre reinforced concrete - Brauns, Janis; Rocens, Karlis (Journal of Civil Engineering and Management, 1998)
Kvaziplastinis konstrukcinis plienfibrio betono modelis Santrauka. Buvo sukurtas pusiau empirinis metodas plienfibrio betono elementų darbui nustatyti. Jis grindžamas tų elementų vienašo tempimo ir gniuždymo bandymais. Metodas buvo plėtojamas remiantis grynuoju lenkimu ir naudojant idealizuotą plienfibrio betono įempių ir deformacijų diagramą. Taikant stereologinį principą ir elektromagnetinį metodą, buvo nustatomas filtrų pasiskirstymo kietame betone laipsnis. Analitinė prognozė parodė, jog tas laipsnis sutampa su duomenimis, kurie gauti bandymais. First Published Online: 26 Jul 2012