Methods for risk management in concreting at low temperatures/Betonavamo žemoje temperatųroje rizikos valdymo metodai - Pasławski, Jerzy (Journal of Civil Engineering and Management, 2000)
Pirmiausia patcikiami rizikos valdymo teoriniai pagrindai. Antrojoje studijos dalyje analizuojamas sprendimų, susijusių su betonavimu žemoje temperatūroje, priėmimas. Pateikti tam tikri COLCON patariamosios sistemos sprendimams priimti betonuojant žemoje teinperatūroje elcmentai. Pateiktas rizikos ir neapibrėžtumo – pagrindinių punktų, kurie įvairiais požiūriais yra analizuojami nurodytoje literatūroje, apibrėžimas. Siūlomi metodai ir jų taikymo, atsižvel- giant į riziką ir neapibrėžtumo sąlygas, galimybės. Tuo pagrįstos sufonnuluotos rizikos valdymo betonuojant žemoje temperatūroje strategijos. Daug dėmesio skiriama bendrai kompensuojančiajai dviejų pagrindinių strategijų: rizikos išvengimo ir jos mažinimo, charakteristikai. Kaip pagrindinis elementas priimant sprendimus, susijusius su rizikos valdymu pasirenkant bendrą strategiją, išskirta išlaidų analizė. First Published Online: 26 Jul 2012