Relationship between financial crisis and foreign direct investment in developing countries using semiparametric regression approach - Ucal, Meltem; Bilgin, Mehmet Huseyin; Özcan, Kivilcim Metin; Mungo, Julius (Journal of Business Economics and Management, 2010)
This paper analyzes whether and to what extent the inflow of FDI is affected before and after the occurence of a financial crisis in developing countries. The paper uses a semiparametric Generalized Partial Linear Models (GPLM) regression approach to check the appropriateness and effectiveness of financial crisis in the FDI regression model. The results indicate that FDI inflows decrease in the years after a financial crisis and an upturn in FDI inflows the year before a financial crisis hit the country.Finansų krizės ir tiesioginių užsienio investicijų ryšio besivystančiose šalyse nustatymas taikant semiparametrinį regresijos modelįSantrauka. Straipsnyje keliamas klausimas – kokia kryptimi ir kokiu stiprumu tiesioginių užsienio investicijų (TUI) įplaukas į besivystančios šalies šeimininkės ūkį veikia finansų krizė kapitalą priimančioje šalyje. Autorių formuluojamoms hipotezėms patvirtinti ar paneigti naudojamas semiparametrės regresijos modelis. Gauti rezultatai rodo, kad TUI turi tendencija mažėti ne tik finansų krizės metais. Būdamos inertiškos, TUI mažėja net finansų krizei besivystančioje šalyje pasibaigus.Reikšminiai žodžiai: semiparametrės regresijos modelis, finansų krizė, tiesiogines užsienio investicijos, besivystančios šalys.First Published Online: 14 Oct 2010