Artist’s creative contributions in the context of interdisciplinary research - Paek, Kyong-Mi (Creativity Studies, 2019)
While expectations regarding art’s potential contributions to the interdisciplinary research context continue to grow, the creative endeavors of individual artists remain under-examined, perhaps because of the inter-relational nature of joint research settings. To explore, how artists navigate their contribution to a given research community, this study reviews the art practice of Seung-Hyun Ko, who participated in Science Walden, a Convergent Research Center carrying out an interdis-ciplinary research project that aimed to build an ecologically sustainable community. Drawing on comprehensive views of creativity that emphasize the importance of the social context in which the efforts of individuals emerge and are assessed, the study examines Ko’s recent collaborative practice in Science Walden within the larger context of his long-term practice as a leading artist of Yatoo, a bioregionally conscious artist community. Ko’s responses to the opportunities and challenges of his involvement in these two interrelated contexts disclose the value of the creative dynamics of interdisciplinary research, with implications for the increasingly diverse interdisciplinary research practices emerging within science and technology.Article in English.Menininko kūrybinis indėlis į tarpdalykinių tyrimų kontekstąSantraukaNors lūkesčiai dėl galimo meno indėlio į tarpdalykinių mokslinių tyrimų kontekstą ir toliau auga, paskirų menininkų kūrybinės pastangos lieka nepakankamai išnagrinėtos galbūt dėl nustatytų bendrojo moksliniams tyrimams taikomo tarpusavio santykių pobūdžio. Siekiant ištirti, kaip mokslininkai integruoja savo indėlį į konkrečią mokslinius tyrimus atliekančią bendruomenę, šiame straipsnyje apžvelgiama meno praktika, plėtojama Seung-Hyuno Ko, dirbusio Konvergencinių mokslinių tyrimų centre Science Walden, kuriame vykdomas tarpdalykinis mokslinių tyrimų projektas, o šio tikslas – sukurti ekologiniu požiūriu tvarią bendruomenę. Remiantis išsamiais požiūriais į kūrybiškumą, pabrėžiančiais socialinio konteksto, kuriame randasi individualios pastangos ir kuriame jos yra įvertinamos, svarbą, straipsnyje tyrinėjama naujausia Ko bendradarbiavimo praktika, išplėtota Science Walden. Tai daroma išsamesniame jo, kaip lyderiaujančio Yatoo – bioregionine prasme sąmoningų menininkų bendruomenei priklausančio menininko – ilgalaikės praktikos kontekste. Ko atsakas į jo įsitraukimo nulemtas galimybes ir iššūkius šiuose dviejuose tarpusavyje susijusiuose kontekstuose atskleidžia tarpdalykinių mokslinių tyrimų kūrybinės dinamikos vertę ir vis skirtingesnių tarpdalykinių mokslinių tyrimų praktikų, iškylančių moksle ir technologijose, reikšmes.Reikšminiai žodžiai: bendradarbiavimas, išsamūs požiūriai, kūrybinė praktika, tarpdalykiniai moksliniai tyrimai, Science Walden, Yatoo.