A child-friendly city: a youth creative vision of reclaiming interstitial spaces in El Mina (Tripoli, Lebanon) - Mohareb, Nabil; Elsamahy, Eslam; Felix, Mary (Creativity Studies, 2019)
Although old Arab cities were designed bottom-up to follow the needs of their users, public spaces for use by children were not fully considered. This paper is an outcome of a funded project that hosted 30 youth (aged 13–17 years old) from different parts of El Mina city, located in the North of Lebanon, Tripoli. The project’s aim was not limited to capacity building or designing a framework for youth participation as a vision for a child-friendly city alone, as it also demonstrated community participation with the youth to realize a design vision in an unused interstitial space by the youth in the ancient city of El Mina. The funded project consisted of many different stages; this paper focuses on the site selection, design process and the final stage of implementation. The results highlight the lessons learned from the youth’s participation, the adaptive reuse of interstitial spaces, in addition to the various interests of the project’s stakeholders.Article in English.Vaikams palankus miestas: jaunimo kūrybinė vizija El Minos (Tripolis, Libanas) tarpinių erdvių pertvarkymo klausimuSantraukaNors senieji Arabijos miestai buvo suprojektuoti principu „iš apačios į viršų“ siekiant patenkinti jų vartotojų poreikius, tačiau į viešąsias erdves, skirtas naudotis vaikams, nebuvo iki galo atsižvelgta. Šis straipsnis – tai rezultatas finansuoto projekto, kuriame dalyvavo 30 jaunuolių (13–17 metų amžiaus) iš skirtingų El Minos miesto, įsikūrusio Šiaurės Libane (Tripolyje), dalių. Projekto tikslas nebuvo varžomas kuriamų gebėjimų ar projektuojamos struktūros kaip vien tik vaikams palankaus miesto vizijos, skirtos jaunimui; projektu taip pat buvo pademonstruotas bendruomenės dalyvavimas, įsitraukiant jaunimui, siekiant įgyvendinti dizaino idėjas nenaudojamoje tarpinėje erdvėje senoviniame El Minos mieste. Finansuotą projektą sudarė daug skirtingų etapų; šiame straipsnyje susitelkiama į vietos parinkimą, projektavimo procesą ir galutinį įgyvendinimo etapą. Gauti rezultatai iliustruoja jaunimo dalyvavimo suteiktas pamokas, adaptyvų pakartotinį tarpinių erdvių naudojimą, be to, įvairius projekto suinteresuotų šalių interesus.Reikšminiai žodžiai: vaikams palankus miestas, kūrybinis mokymasis, El Mina (Tripolis), tarpinės erdvės, jaunimo dalyvavimas, jaunimo vizija.