User experience evaluation and creativity stimulation with augmented reality mobile applications - Davidavičienė, Vida; Raudeliūnienė, Jurgita; Viršilaitė, Rima (Creativity Studies, 2019)
While customer information and knowledge need transform in the context of globalization and technological change, it is important for organizations to efficiently meet new and changing needs and stimulate consumer creativity through the use of augmented reality mobile applications. In order to solve this kind of problem, it is important to evaluate mobile applications with respect to user experience. The purpose of this study is to evaluate alternative research methods for user experience assessment in augmented reality, to determine whether the selected user experience survey method is suitable for augmented reality mobile applications’ evaluation, and to identify features, which would improve augmented reality mobile applications in order to enhance users’ creativity and positive attitude. The article presents the analysis of theoretical aspects of evaluation of augmented reality mobile applications, the concept of the augmented reality, the augmented reality mobile application evaluation results and the recommendations for the user’s creativity stimulation. Research methods such as scientific literature analysis and user experience survey are used to achieve the purpose of the article.Article in English.Vartotojo patirties vertinimas ir kūrybiškumo skatinimas papildytosios realybės mobiliosiomis programomisSantraukaGlobalizacijos ir technologijų pokyčių kontekste kintant vartotojų informaciniams ir žinių poreikiams, organizacijoms svarbu efektyviai tenkinti naujus besikeičiančius poreikius ir skatinti vartotojų kūrybiškumą naudojant papildytosios realybės mobiliąsias programas. Siekiant išspręsti tokio pobūdžio problematiką, svarbu įvertinti papildytosios realybės mobiliąsias programas vartotojo patirties atžvilgiu. Šiuo tyrimu siekiama įvertinti alternatyvius vartotojo patirties tyrimo metodus papildytojoje realybėje, taip pat nustatyti, ar pasirinkti vartotojų patirties tyrimo metodai yra tinkami papildytosios realybės mobiliosioms programoms vertinti ir identifikuoti charakteristikas, kurios pagerintų papildytosios realybės mobiliąsias programas, siekiant padidinti vartotojų kūrybiškumą. Straipsnyje pateikiama papildytosios realybės mobiliųjų aplikacijų vertinimo teorinių aspektų analizė, papildytosios realybės koncepcija, pristatomi papildytosios realybės mobiliųjų aplikacijų vertinimo rezultatai ir vartotojo kūrybiškumo skatinimo rekomendacijos. Straipsnio tikslui pasiekti taikyti tokie tyrimo metodai, kaip mokslinės literatūros analizė ir vartotojo patirties tyrimas.Reikšminiai žodžiai: papildytoji realybė, vartotojo kūrybiškumo skatinimas, mobilioji programa, vartotojo patirties vertinimas.