Conceptualization of visual representation in urban planning - Paklone, Ilze (Creativity Studies, 2011)
This paper represents an examination of recent research in the fields of urban planning, visual artwork, visual image and text analysis, according to which the increasing importance of visual representation in modern society has altered the traditional understanding of visual representation in urban planning. Therefore it is a challenge for architects and urbanists to model and represent urban planning strategies visually to an ever-wider audience of experts and non-experts in urban planning. The focus of this paper is on the consolidation of various cross-disciplinary criteria and how to conceptualise visual representation in urban planning.Vizualiosios reprezentacijos miesto planavime konceptualizavimasSantrauka. Straipsnyje nagrinėjami svarbūs miesto planavimui, vizualiajam menui, vizualiesiems atvaizdams ir teksto analizei skirti tyrimai. Remiantis šiais tyrimais, didėjanti vizualiosios reprezentacijos svarba moderniojoje visuomenėje keičia tos reprezentacijos naudojimą miesto planavime. Tai iššūkis architektams kaip vizualizacijų ekspertams, pristatant miesto planavimo strategijas plačiai tiek specialistų, tiek ir ne specialistų auditorijai. Šiame darbe dėmesys sutelkiamas ties kūrybingumu, apspręsto kriterijų, susijusių su vizualiosios reprezentacijos miesto planavime įsisąmoninimu.Reikšminiai žodžiai: atvaizdas, miesto planavimas, vizualioji reprezentacija, vizualioji reprezentacija ir tekstas, vizualioji reprezentacija ir vizualusis menas.First published online: 11 Jan 2012