A policy framework for the creative Pattachitra Artisans at the crossroad of financial scarcity and changing trends - Kanungo, Pallavi; Sethi, Narayan; Biswal, Pritam (Creativity Studies, 2020)
The present paper introduces the handicraft known as pattachitra art, which personifies Odisha’s culture and spiritual observances. Pattachitra is a renowned traditional painting of Raghurajpur village in Puri, Odisha (formerly Orissa), Eastern India. The study aims to examine the artisan’s financial accessibility and the problems of financial scarcity confronted by them and to understand various approaches made by them to sustain their painting under changing trends. The study is a mixed method approach that includes a personal interview, observations, and rapid rural appraisal. It also includes SWOT analysis (strengths, weaknesses, opportunities, and threats), and ABC analysis, which helped to prepare a policy framework. Lastly, the paper has documented pictorial facts to show the innovative approaches adapted for sustaining this traditional art.Article in English.Kūrybinei pattachitrai taikoma politikos sistema finansinių išteklių trūkumo ir kintančių tendencijų sąlygomisSantraukaŠiame straipsnyje pristatomi amatai, žinomi kaip pattachitros menas, personifikuojantis Odišos kultūrą ir dvasinius ritualus. Pattachitra – tai gerai žinoma tradicinės tapybos rūšis, plėtojama Ragurajpuro kaime, Puryje, Odišoje (ankstesnis pavadinimas – Orisa), Rytų Indijoje. Tyrimo tikslas – išnagrinėti amatininkams skiriamą finansinę paramą ir finansinių išteklių trūkumo keliamas problemas, su kuriomis jie susiduria, bei suprasti jų skirtingus požiūrius, siekiant palaikyti šią tapybos rūšį kintančių tendencijų sąlygomis. Tyrimas grindžiamas mišriu metodu, apimančiu asmeninius interviu, stebėjimus ir sparčiai atliktą kaimo vertinimą. Tyrime taip pat taikoma SSGG analizė (stiprybės, silpnybės, galimybės ir grėsmės) ir VGA analizė, kurios padėjo rengiant politikos sistemą. Galiausiai straipsnis grindžiamas iliustruotais faktais, siekiant pademonstruoti inovatyvius požiūrius, pritaikytus šiam tradiciniam menui palaikyti.Reikšminiai žodžiai: amatininkai, kintančios tendencijos, finansinių išteklių trūkumas, Odiša, pattachitra.