PECreativity | people economy city: the case of London as a proactive investigation tool - Bonifati, Giuliana (Creativity Studies, 2018)
The current historical context is characterised by a significant change in the economic and social fields that have led to the development of the economy of creativity and knowledge. This condition has laid the basis for the rise of a new social class. This radical change in the productive paradigm has started a series of modifications to urban spaces, setting in place a rooted change in the fabric of the city.The objective of this paper is to understand and interpret the nature of the changes under way and to investigate how what occurred in economic and social fields influenced the processes of urban regeneration. Starting from a theoretical background it will examine the concept of creativity applied to economics and social sciences. Secondly, by identifying the urban environment of London as a case study, it will analyze single cases that will show the root of these practices within urban spaces. The purpose of it will be verified by the possibility of building urban transformation strategies that use creativity as the tool of change. Article in English. PECreativity | žmonių ekonomikos miestas: Londono kaip iniciatyviojo tyrimo priemonės atvejis Santrauka Dabartinį istorinį kontekstą apibūdina reikšmingos ekonominių ir socialinių sričių permainos, nutiesusios kelią kūrybiškumo ir žinių ekonomikos plėtrai. Ši sąlyga suformavo pagrindą iškilti naujai socialinei klasei. Šis radikalus produktyvios paradigmos pokytis lėmė daugelio miesto erdvių modifikacijų pradžią, įtvirtinant įsišaknijusią permainą miesto struktūroje. Šio straipsnio tikslas – suprasti ir interpretuoti vykstančių permainų pobūdį, ištirti ekonomikos ir socialinių sričių permainų įtaką miestų atgaivinimo procesams. Pradedant teoriniu pagrindu tiriamas kūrybiškumo konceptas, taikomas ekonomikai ir socialiniams mokslams. Antra, identifikuojant tyrimo atvejo Londono aplinką, analizuojami paskiri atvejai, atskleidžiantys šių praktikų miesto erdvėse pagrindus. Straipsnio tikslas – patikrinti galimybę sukurti miesto transformavimo strategijas, kurių atveju kūrybiškumas pasitelkiamas kaip permainos priemonė. Reikšminiai žodžiai: kūrybinis miestas, kūrybos ekonomika, kūrybos procesas, kūrybos visuomenė, kūrybiškumas, miestų projektavimas, miesto studijos.