Creative engagement on ecological issues: studio work experience in a context of interdisciplinary learnin - Paek, Kyong-Mi (Creativity Studies, 2018)
The complexity of contemporary environmental issues demands a more holistic and interdisciplinary response. However, despite broad recognition of the educational benefits of interdisciplinary learning contexts, a review of the relevant literature reveals that research interest in the potential of such approaches remains fairly limited and exerts little influence on established pedagogical practices. The paper contributes to the research on interdisciplinary approaches by augmenting empirical understanding of how art can help to promote creative engagement with ecological issues. After describing the process and outcomes of a collaborative ecological art project involving engineering students, the paper reviews some interesting findings from the post-project survey asking about the students’ studio work experience. The paper concludes with a discussion of art’s potential role in promoting creative engagement in interdisciplinary learning contexts. Article in English. Kūrybinis ekologinių problemų sprendimas: darbo studijoje patirtis tarpdisciplininio mokymo kontekste Santrauka Šiuolaikinių aplinkos keliamų problemų kompleksiškumas reikalauja labiau holistinio ir tarpdisciplininio atsako. Vis dėlto, nepaisant plačiai vyraujančio požiūrio, kad tarpdisciplininis mokymas teikia naudos išsilavinimo požiūriu, šiais klausimais aktualios literatūros apžvalga atskleidžia, jog tokių požiūrių tyrinėjimas išlieka gana ribotas ir turi nedidelę įtaką nusistovėjusioms pedagoginėms praktikoms. Šiuo straipsniu siekiama prisidėti prie tarpdisciplininių požiūrių tyrinėjimo, praplečiant empirinį supratimą, kaip, atsižvelgiant į ekologijos problemas, menas gali paskatinti kūrybinį sprendimą. Iš pradžių aprašomas bendradarbiavimu pagrįstas ekologinio meno projekto, įtraukusio inžinerijos studentus, procesas ir jo rezultatai; paskui straipsnyje apžvelgiami kai kurie įdomūs duomenys, gauti atlikus poprojektinę apklausą apie studentų darbo studijoje patirtį. Daromos išvados, kad vyksta diskusija apie galimą meno vaidmenį skatinant kūrybinius sprendimus tarpdisciplininio mokymo kontekste. Reikšminiai žodžiai: bendradarbiavimu pagrįstas meno projektas, kūrybinis sprendimas, mokymo programų rengimas, ekologijos problemos, tarpdisciplininis mokymas, specialisto praktiko atliekamas tyrimas.