Methodologies of real estate investment projects’ efficiency evaluation - Ginevičius, Romualdas; Zubrecovas, Viktoras; Ginevičius, Tomas (Business: Theory and Practice, 2009)
Construction and real estate investment sector was vitally important to Lithuanian economy in recent decade. Recent rapid real estate prices growth and current market fall directly influenced Lithuanian economy development. For this purpose it can be argued that correct investment and real estate projects’ development can support better conditions for Lithuanian economy rehabilitation. in this article the methods and models of real estate projects’ evaluation are analyzed, projects’ selection criteria researched, the investment decision-making discussed, real estate projects’ economic efficiency evaluation criteria systematized as well as conclusions considering essential further evaluation methodology improvement are given.Article in Lithuanian.Nekilnojamojo turto investicinių projektų efektyvumo vertinimo metodikosSantrauka. Statybos ir investicijų į nekilnojamąjį turtą sektorius paskutinį dešimtmetį buvo itin svarbus Lietuvos ekonomikai. Spartus pastarųjų metų nekilnojamojo turto rinkos augimas ir dabartinis rinkos nuosmukis turėjo tiesioginę įtaką Lietuvos ekonomikos raidai. Todėl galima teigti, kad teisingas investavimas ir nekilnojamojo turto projektų plėtotė sudaro geresnes sąlygas Lietuvos ekonomikos gyvybingumui atkurti. Šiame straipsnyje analizuojami nekilnojamojo turto investicinių projektų vertinimo metodai ir modeliai, tiriama, kokiais kriterijais remiantis pasirenkami vieni ar kiti projektai, kaip priimamas sprendimas investuoti, susisteminami nekilnojamojo turto investicinių projektų ekonominio efektyvumo vertinimo kriterijai ir pateikiamos išvados dėl tolesnio vertinimo metodologijos tobulinimo būtinybės.Reikšminiai  žodžiai:  nekilnojamasis  turtas, investicijų  efektyvumo  vertinimas, investicijų  efektyvumo  vertinimo  metodai, modeliai, kriterijai.First Published Online: 22 Sep 2009