Potential of higher school as social economic category: conception, essence and functions - Peleckis, Kęstutis (Business: Theory and Practice, 2009)
The article presents characteristic of higher school potential as social economic category. The article gives its conception and definition, describes functions of higher school potential, exposes its content, results of its functioning. Article in Lithuanian. Aukštosios mokyklos potencialas kaip socialinė ekonominė kategorija: samprata, esmė ir funkcijos Santrauka. Straipsnyje pateiktas aukštosios mokyklos potencialo kaip socialinės ekonominės kategorijos apibūdinimas, pristatyta šio potencialo samprata, nusakyta esmė. Aptartos aukštosios mokyklos potencialo funkcijos, išryškintas jų turinys, apibūdinti funkcionavimo rezultatai. Reikšminiai žodžiai: aukštoji mokykla, aukštosios mokyklos potencialas, inovacijos, aukštosios mokyklos potencialo funkcijos. First published online: 27 Mar 2009