Elliott wave and Fibonacci level mutual relationship and applying in a stock market - Baranauskas, Simas (Business: Theory and Practice, 2011)
The main purpose of this article is to evaluate at what Fibonacci level mostly the price changes, which coincides with the Elliott wave peaks. The paper analyzes the Elliott wave and Fibonacci level mutual relationship theories which could affect the investor’s decisions. After research, it was estimated that on the Lithuanian and U.S. stock markets at 61.8% Fibonacci level shares direction usually changed. Other important Fibonacci levels are estimated. Article in Lithuanian. Elioto bangų ir Fibonačio lygių tarpusavio sąryšio taikymas akcijų rinkose Santrauka. Pagrindinis šio straipsnio tikslas – įvertinti, ties kokiu Fibonačio lygiu dažniausia įvyksta Elioto bangų krypties pasikeitimas, kuris kartu sutampa ir su Elioto bangų viršūnėmis. Straipsnyje analizuojamas Elioto bangų ir Fibončio teorijų tarpusavio sąryšis, kuris gali turėti įtakos investuotojo priimamiems sprendimams, nagrinėjamos teorijos. Atlikus tyrimą, buvo apskaičiuota, kad tiek Lietuvos, tiek JAV biržoje ties Fibonačio 61,8 % lygiu dažniausiai akcijų kryptis pasikeisdavo. Nustatyti kiti svarbūs Fibonačio lygmenys. Reikšminiai žodžiai: akcija, Elioto bangos, Fibonačio lygiai, palaikymas, pasipriešinimas, NASDAQ OMXV.