The impact of a banking sector on economic growth: theoretical and practical aspects - Dudzevičiūtė, Gitana (Business: Theory and Practice, 2006)
The article “The impact of a banking sector on economic growth: theoretical and practical aspects” provides a theoretical survey of the possible effects of a banking sector on economic growth, which includes a brief theoretical analysis of the role and functions of financial intermediaries in the economy and the empirical analysis of the effects of a banking sector on economic growth. Refering to the statistical regression models, the most influential factors of a banking sector to the economic growth have been highlighted, their impact is evaluated and economic interpretation of traced relationships presented. Article in Lithuanian. Bankininkystės sektoriaus poveikis ekonomikos augimui: teoriniai ir praktiniai aspektai Santrauka. Straipsnyje nagrinėjamos Lietuvos finansinio tarpininkavimo sektoriaus, kurio pagrindą sudaro bankininkystės sektorius, tendencijos šalies ekonomikoje, pateikiami bankininkystės sektoriaus poveikio ekonomikos vystymuisi teoriniai aspektai. Taikant statistikos modelius, tiriama ekonomikos augimo priklausomybė nuo bankininkystės sektoriaus rodiklių, išryškinami labiausiai ekonomikos augimą lemiantys bankininkystės sektoriaus veiksniai, kiekybiškai įvertinamas jų poveikis bei pateikiama gautų ryšių ekonominė interpretacija. Reikšminiai žodžiai: finansinis tarpininkavimas, bankininkystė, investicijų efektyvumas, kiekybinė analizė.