Innovativeness of the personnel in the industrial enterprises value system - Maceika, Augustinas; Strazdas, Rolandas; Maciukevičienė, Liuda (Business: Theory and Practice, 2007)
In the article, analysis of workers innovativeness position in the value system of industrial enterprise was made. Based on theoretical material the structure of the industrial enterprise value system, workers innovativeness as value conception and its importance for enterprise activity were investigated. Article in Lithuanian. Darbuotojų inovatyvumas pramonės įmonių vertybių sistemoje Santrauka. Analizuojamas darbuotojų inovatyvumas ir jo pozicija pramonės įmonės vertybių sistemoje. Remiantis teorine medžiaga nagrinėjama pramonės įmonių vertybių sistemos sandara, darbuotojų inovatyvumo kaip vertybės samprata bei svarba įmonės veiklai. Pateikiami metodai darbuotojų inovatyvumo lygiui ir pozicijai vertybių sistemoje nustatyti. Reikšminiai žodžiai: vertybės, pramonės įmonės vertybių sistema, inovatyvumas, kūrybiškumas, darbuotojų inovatyvumo pozicija vertybių sistemoje.